Ik heb geen foto van de hele taart kunnen maken, maar wel de helft. En ik heb het gefilmd op Instagram!
Dus kijk mee:
Appeltaart
Voor het deeg:
250 gram bloem
175 gram boter
80 gram suiker
2 eieren (1,5 voor het deeg, halve ei voor het bestrijken)
1 theelepel kaneel
Voor de vulling:
1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
50 gram suiker (ik had 70 gram gebruikt, te zoet, dus volgend keer gebruik ik 60 gram suiker)
70 gram rozijnen
3 theelepels kaneel
Bereidingswijze:
1) Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1,5 ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de elektrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
2) Rol 3/4 (drie vierde) van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24 cm doorsnee).
3) Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
4) Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gram suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
5) Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
6) Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.
Variaties:
Voeg een handvol (ongezouten) noten toe, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, walnoten of een mix. Je kunt ook wat amandelspijs over de taartbodem verdelen en dan het appelmengsel daar bovenop.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Ziet er heerlijk uit!
XO
Een reactie posten