dinsdag 2 juli 2013

Tulumba (baklava soort)

Mams heeft deze voor het eerst geprobeerd. Ze zijn zeer goed gelukt!

Gebruik voor dit recept de slagroomspuitzak van de Hema, die werkt namelijk het beste.
De siroop moet één dag van te voren gemaakt worden en dan een hele dag in de koelkast rusten zodat het mooi stroperig wordt.




Benodigdheden voor het deeg:

3 eieren
1 glas yoghurt
1 glas zonnebloemolie
1/2 glas water
1 theelepel bakpoeder
meel

Het deeg moet soepel zijn.

Benodigdheden siroop:

5 glazen suiker
3 glazen water
citroensap van een halve citroen

De siroop kook je op middelmatig vuur voor 45 minuten lang. Vervolgens laat je dit afkoelen en laat je het daarna een dag wachten in de koelkast. De volgende dag bereid je het deeg van de baklava.

Het deeg zet je in je slagroomspuitzak en daaruit knip je korte stukjes. Deze korte stukjes bak je in zonnebloemolie totdat ze goudbruin zijn. Vervolgens dompel je deze warme deegstukjes in koude siroop.
Daarna haal je ze uit de siroop en leg je ze op een dienblad neer.

Eet smakelijk!

Voor de duidelijkheid heb ik het op video opgenomen. Klik hier voor de video.





1 opmerking:

Anoniem zei

Ziet er echt lekker uit !!
Aangezien het alweer bijna suikerfeest ga ik het eens ff ook uitproberen en maken !!

Super leuke recepten heb je !
Ik ga je nu volgen !

Groetjes,