maandag 24 juni 2013

Cake met Ebru kunst (Ebruli kek)

Ik had al eens eerder dit recept geplaatst, maar dan zonder foto's en in het Turks.

Hierbij het recept in het Nederlands inclusief foto's.
Ebru kunst kun je googlen, het is iets fantastisch en echt iets voor de kunstenaars onder ons.

Cake met Ebru kunst


Benodigdheden:
3 eieren
1 1/4 glas suiker
3/4 glas zonnebloemolie
1 glas melk
3 glazen meel
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
3 eetlepels cacao
een grote bakvorm
tandenstoker

Bereidingswijze:

1) Klop de 3 eieren met het suiker.
2) Voeg de zonnebloemolie in kleine scheuten toe en klop het tussendoor.
3) Meng in een andere kom het bakpoeder, vanillesuiker en meel met elkaar.
4) Voeg nu om en om een scheut melk en een lepel van je meel (gemixt met bakpoeder en vanilliesuiker) toe. Tussendoor kloppen. Dus eerst een scheutje melk - mixen - lepel meel - mixen - scheutje melk - mixen - enzovoort.
5) Verdeel dit beslag in twee delen. Doe de andere helft in een andere grote kom. Dit wordt namelijk het beslag met cacao. Voeg de 3 eetlepels cacao toe aan één kom en mix dit. Ik voeg hier ook een 2 eetlepels melk aan toe om het cacao beslag wat vloeibaarder te maken.
6) Je bakvorm invetten en wat meel erover spreiden.
7) Doe nu een scheut van het witte beslag in de bakvorm. Beweeg de bakvorm om het beslag goed te verdelen.
8) Nu doe je een scheut van het cacao beslag. Probeer dit zo rond mogelijk te doen. Nu weer een scheut van het witte beslag. Dan weer van het cacao beslag. Dus om en om, zodat je kleinere cirkels maakt. Bij de foto's wordt het veel duidelijker.
9) Trek nu met een tandenstoker door het beslag lijntjes van binnen naar buiten. Of buiten naar binnen, mag je zelf weten! Op deze manier krijg je de Ebru vorm.
10) Bak je cake op 170 graden Celsius totdat het mooi goudbruin is. Om te controleren of je cake goed gaar is, kun je met een tandenstoker erin prikken. Als die droog terugkomt, is je cake klaar.












Eet smakelijk! Snijd de cake in punten, dan zie je de dessins veel beter.

Geen opmerkingen: