maandag 3 juni 2013

Banoffee pie

Banoffee bestaat uit twee woorden: banaan en toffee.
Samen vormen zij een fantastische taart: banoffee pie.

Het recept heb ik van deze site.

Let op, hier worden cups gebruikt in plaats van gram. Koop dus een maatbeker waarmee je de benodigdheden kunt afmeten in cups.
De eerste keer dat ik dit probeerde, heb ik veel moeten improviseren en omrekenen naar gram. Dat duurde zo lang. En op een gegeven moment word je er ook gek van.
Koop gewoon zo'n maatbeker, dat is veel sneller. Die van mij heb ik van de Ikea.

Banoffee pie


Benodigdheden voor de biscuit bodem:

2 1/4 cups digestive koekjes
1/2 cup gesmolten boter
3 eetlepels suiker

Dit mix je allemaal. Ik verkruimel eerst de koekjes met de hand. Maar je kunt ook gewoon alles in de keukenmachine stoppen, dat is veel sneller en makkelijker.Daarna druk je deze mix in de bodem van je taartvorm en langs de randen.
Gebruik een taartbodem met een diameter van 23 cm. Ik heb hieronder eentje gebruikt met een diameter van 20 cm, die werkt ook prima.Like this. Piece of cake!

Als je klaar bent, doe je dit in de oven voor 10 minuten op 170 graden Celsius. Daarna meteen eruit halen, anders verbrandt je biscuit bodem en  valt het uit elkaar.
De oven kun je hierna uit zetten, je hebt die niet meer nodig.
Laat de biscuit bodem afkoelen. Pas daarna mag je namelijk de toffee vulling toevoegen.

Benodigdheden voor de toffee vulling:

1/2 cup gesmolten boter
1/2 cup bruine suiker
een blikje sweetened condensed milk (gewoon bij de AH)

In een klein pannetje voeg je de boter en bruine suiker samen. Dit laat je op het vuur totdat het begint te koken. Hierna voeg je de sweetened condensed milk toe. Het vuur draai je iets lager, op medium grootte. Deze heerlijke vulling laat je sudderen op laag vuur, totdat het goudbruin wordt. Wel af en toe roeren.

Ik had thuis geen condensed milk. Dus heb ik via internet gewoon een recept voor karamelsaus geprobeerd. Dat was ook erg lekker. Maar erg, erg, erg, erg zoet. Dus gebruik bij het recept voor de karamelsaus niet alles, maar ongeveer de helft. Dat is meer dan genoeg. Het recept kun je hier vinden.  Voeg de slagroom scheutje voor scheutje eerst, want het gaat namelijk erg schuimen, waardoor het makkelijk kan overlopen.  Voeg wel de boter pas toe als de karamel saus op kamertemperatuur is. Gebruik dus de helft van dit recept.Karamelsaus is ook een goed alternatief als je geen sweet condensed milk hebt thuis.


Nadat je saus klaar is en je biscuit bodem afgekoeld, kun je dit daarin schenken.
Hupsakee, de koelkast in!

Hierna gaan we de slagroom kloppen en banaan in schijfjes snijden.

Benodigdheden voor de slagroom/banaan topping:

2 pakjes slagroom (400 ml samen)
1 banaan

Klop de slagroom stijf. Snijd de banaan in dunne schijfjes. Leg een aantal bananenschijven op de toffee vulling. De rest van de banaan mix je met de slagroom. Vervolgens  schenk je dit over de toffee vulling.
Rasp er wat chocola over heen. En dan ben je klaar.


Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Nurdan zei

Ziet er heeeeerrrrrlijk uit ^^

Emine zei

Dankjewel Nurdan!

feride zei

hmmmm cok lezzetli gorunuyor... ellerine saglik...