dinsdag 18 december 2012

Palmiers

Ik vond dit makkelijke recept op de volgende sites:
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2012/01/vanilyalı-ay-kurabiye-palmiye-kurabiye.html (Turkish)

&

http://joythebaker.com/2009/01/how-to-make-palmiers/ (English)

Ik moest het proberen, want het is zo makkelijk! Voor dit recept heb je ongeveer anderhalf uur nodig. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig.

Palmiers


Benodigdheden:

4 plakken bladerdeeg
1 glas suiker
Eventueel wat kaneel.

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg eerst goed ontdooien tot ze zacht zijn.
Strooi suiker (ongeveer de helft van je glas) op je aanrecht. Daarop leg je je plakken bladerdeeg.
Vervolgens maak je een groot vierkant door het bladerdeeg met de randen aan elkaar te plakken. Vervolgens vergroot je je vierkant door er met je deegroller erover heen te rollen.
Tenslotte strooi je het overgebleven suiker over je grote plak bladerdeeg. Je kunt ook kaneel of geraspte sinaasappelschil toevoegen.
Nu ga je beide kanten van het vierkant naar het midden rollen. (Op de foto zal het duidelijker worden.)
Snij plakken van ongeveer 1 cm.
Zet je ongesneden palmiers op bakpapier en laat het wachten in de koelkast voor een uur.
Na dat uurtje kun je ze in de avond bakken voor 10-15 minuten op 200 graden Celsius.
Eet smakelijk! :)

Ter verduidelijking, de foto's:

















Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Gurme Şirine zei

merhaba canım,
ben ahudemde yarışıyorum...
oyuna ihtiyacım var, benim blogumda bana oy ver butonuna tıklayarak
bana oy verirsen çok sevinirim...
şimdeden teşekkürler...

mutlu seneler...

gulzar zei

hoeveel van die vierkanTjes moet je aan elkaar plakken voor een groot vierkant?

Emine zei

Hey,

4 stuks is genoeg, anders wordt het te groot.