zondag 11 december 2011

De makkelijkste brownie op aarde

Dit is eigenlijk een Turks recept maar ik vertaal het naar het Nederlands. (klik) Eigenlijk is het geen echte brownie omdat er geen chocola in zit (wel cacao) maar goed, ik vind het zo lekkerder.
Ik heb het maar één keer gemaakt en in één avond opgemaakt samen met mijn oom :P
Ik had de brownies te lang in de oven laten bakken waardoor ze een beetje hard waren. Ik heb er melk overheen gegoten (niet te veel natuurlijk) waardoor het zacht en kleverig was geworden... Yummm!
Het is een heel makkelijk recept en je hebt er geen veel ingrediënten voor nodig. Waardoor je het kunt maken als je je verveelt of gewoon trek in chocola of cake hebt.

Eigenlijk wilde ik ze vandaag maken maar ik voel me zo lui vandaag. Ik heb de hele dag op de bank gelegen, met de laptop voor me en een warme kruik... Heerlijk.
Ach, je weet maar nooit, misschien maak ik het toch straks!


Hierbij het recept. De foto is ook van de site.



Benodigdheden:
1 glas suiker
125 gram roomboter of margarine, gesmolten (ik gebruik altijd roomboter)
2 eieren
2 eetlepels cacao (niet afgestreken!)
een halve glas stukjes hazelnoot
een halve theelepel zout
een halve theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillesuiker
een halve glas meel

Bereiding:

  • De oven aanzetten op 200 graden Celsius.
  • In een grote kom zet je eerst de droge ingrediënten samen:  meel, cacao, bakpoeder, vanillesuiker en zout.
  • Nu voeg je de stukjes hazelnoot toe en meng je alles. 
  • In een andere (kleine) kom mix je suiker, eieren en de gesmolten boter/margarine.
  • Het natte mengsel voeg je toe aan je droge mengsel.
  • Vervolgens ga je dit met de mixer mixen.
  • Gebruik voor je brownies een vierkante bakvorm. Vet dit in (met roomboter of bakspray.)
  • Vervolgens giet je je mengsel in je bakvorm.
  • Bak je brownies voor ongeveer 15 minuten. (I know! Het lijkt zo kort, maar geloof me, als je het langer laat staan, krijg je harde brownies zoals ik.)
  • Controleer of je brownies goed gebakken zijn met een tandenstoker of een vork. Prik dit in je brownie. Komt dit er schoon uit, dan is je brownie klaar.
Eet smakelijk! En laat me weten of het je ook gelukt is :)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ik kan m proberen !! xx karima

Anoniem zei

Ik heb hem nu in de oven staan, I'll keep you posted :D

Anoniem zei

Dat was ik btw, Esma, haha. Heel slim van me.

Anoniem zei

Ik had ipv hazelnoten walnoten gebruikt en het is lekker geworden. Thanks Emientje!
-Esma

Emine G. zei

Eet smakelijk! :D
I'm glad you like it :)