Sommige mensen leren koken en bakken op hun 23ste.
Maar het is nooit te laat!
Althans... Dat hoop ik.
maandag 19 maart 2012
Gül pogacasi
Een nicht was zo lief om me het recept voor deze pogaca te plaatsen op Facebook. Ik wil het zeker proberen! Küzenim bu güzel pogacayi yapmis, bende tarifini istedim. O'da bana sagolsun Facebook'ta resimler ile gösterdi. Kesinikle deneceyim!
Bugun misafir gelicek diye annem beni mutfaga soktu; en ik moest pasta en pogaca maken. Zaten gozumde bunda kalmisti ik dacht firsat bu firsat yapalim barii (want normale pogaca is saai) Dus bunu yaptim en je wortelcake met walnoten (zonder slagroom dit keer) en ze zitten het nu op te eten en vinden het heel lekker ^^
Nou, ik volgde dus dat andere recept en de deeg was heel civik [bleef niet bij elkaar enzo] dus ik heb nog best veel meel zitten toevoegen; en toen was ie weer te hard, uiteindelijk met nog een beetje olie (mama to the rescue) kwam het goed. Maar mn moeder gaf ook al aan van; ik denk nu wel dat er relatief te weinig gist in zit. En de deeg rijsde/rees (vt van rijzen?) ook niet goed.
Naja het kwam erop neer dat het deeg een beetje hard was, maar na het rijzen was het weer iets beter, en de pogaca had iets zachter gekund maar was niet te hard. En ze waren lekker groot geworden =D
7 opmerkingen:
kesinlikle çok orijinal bir poğaça, en kısa zamanda denenmeli :)
Bencede!
Bugun misafir gelicek diye annem beni mutfaga soktu;
en ik moest pasta en pogaca maken. Zaten gozumde bunda kalmisti ik dacht firsat bu firsat yapalim barii (want normale pogaca is saai)
Dus bunu yaptim en je wortelcake met walnoten (zonder slagroom dit keer)
en ze zitten het nu op te eten en vinden het heel lekker ^^
ik had trouwens dit recept gebruikt
http://cahidejibek.wordpress.com/tag/sutlu/ [ff naar beneden scrollen]
hij is iets anders maar het effect is hetzelfde
Gulzar, you rock!!!!
Ik heb deze pogaca nog niet eens kunnen maken :D
Was de pogaca zacht, of ietsje hard?
Nou, ik volgde dus dat andere recept en de deeg was heel civik [bleef niet bij elkaar enzo] dus ik heb nog best veel meel zitten toevoegen; en toen was ie weer te hard, uiteindelijk met nog een beetje olie (mama to the rescue) kwam het goed. Maar mn moeder gaf ook al aan van; ik denk nu wel dat er relatief te weinig gist in zit. En de deeg rijsde/rees (vt van rijzen?) ook niet goed.
Naja het kwam erop neer dat het deeg een beetje hard was, maar na het rijzen was het weer iets beter, en de pogaca had iets zachter gekund maar was niet te hard.
En ze waren lekker groot geworden =D
Hey, dat probleem had ik ook toen ik açma wilde maken! Mama heeft er extra maya bij gedaan en laten rijzen tot in de ochtend :)
Ben wel blij om te horen dat het toch goed is afgelopen :D
Ellerine saglik!
Een reactie posten