donderdag 9 februari 2012

Cupcakes part 2

Dus zondag kwam mijn zusje langs... En in de avond verveelden we ons een beetje, dus zei ik: 'Weet je wat? Laten we cupcakes maken!'
En natuurlijk was ik degene die cupcakes maakte, terwijl mijn zusje af en toe hielp en foto's maakte. (No offense, sister :P)

Ik heb hetzelfde recept gebruikt, alleen dit keer heb ik geen botercrème gemaakt. In plaats daarvan heb ik witte chocoladepasta laten smelten (au bain-marie), rode kleurstof er door heen geroerd, en met chocoladevlokken erop geserveerd.
M'n moeder zei dat de cupcakes goed goudbruin moesten worden, terwijl ik zei dat het niet te donker moest zijn. Uiteindelijk heb ik toch naar haar geluisterd en de cupcakes waren van boven knapperig. En daar hou ik niet van. Volgend keer doe ik gewoon wat ik altijd doe. Sorry mams!

Maar goed, hier zijn de foto's. Het recept is zo makkelijk dat ik het inmiddels uit mijn hoofd ken, en dus plaats ik het ook gewoon zo hier. Knap van me, hé?

Benodigdheden:
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:
De boter moet zacht zijn. Het mag ook niet te gesmolten zijn.
Daarna klop je de boter samen met de suiker.
Je voegt de eieren één voor één toe. (Dus eerste ei toevoegen, mixen, weer ei toevoegen, weer mixen.)
Tot slot voeg je bakmeel in stukken toe.

In de oven op 160 graden Celsius voor 25-30 minuten. (Niet langer, anders wordt de korst wat harder en bij cupcakes is het juist fijn als je een zachte korst hebt, vind ik.)


Witte chocolade glazuur/ganache:

Benodigdheden:
7 à 8 eetlepels witte chocoladepasta
rode kleurstof

Bereiding:
Smelt de chocola au bain-marie. Voeg de kleurstof toe. Roer het goed door zodat de kleurstof overal gelijk verdeeld is.

Als de cupcakes zijn afgekoeld, kun je de ganache erover heen smeren. Strooi er chocoladevlokken of strooisel over heen.

Eet smakelijk!