woensdag 30 november 2011

Basisrecept voor (snelle) taart

Dit recept is zo makkelijk! Één taart maak ik binnen anderhalf uur. En dat is best snel. Maar het komt ook omdat ik eigenlijk kant-en-klare pakketjes gebruik. (Zoals die van Dr. Oetker.)

De benodigdheden voor deze cake kun je allemaal bij de Turkse supermarket halen.

Benodigdheden:
1 pak Basak Pandispanya kek karisimi (foto kun je hier vinden)
1 pak Basak slagroom (foto kun je hier zien. Je hebt verschillende smaken: vanille/aardbei/chocolade/banaan)
3 eieren
2 glazen melk (400 ml)
2 pakjes klopfix van Dr. Oetker
1 bakje aardbeien (je mag zelf weten hoeveel je gebruikt)
geschaafde amandelen
fijngemalen amandelen of hazelnoten
chocoladedecoratie (zoals die van Dr. Oetker)

Bereiding:
De cake maak je volgens de aanwijzingen. Eerst klop je drie eieren met een theeglaasje water (hiermee wordt een Turkse theeglas bedoeld.) Klop het goed, want dit mengsel moet flink schuimen.

Vervolgens voeg je langzaam de cakemix toe. Mix dit voor 10 minuten. Ja, precies 10 minuten. Hoe langer je klopt hoe beter de cake zal rijzen!


In één pakje Basak krem santi (krem santi betekent slagroom in het Turks) zitten twee zakjes. Gebruik ze allebei. Klop ze samen met twee waterglazen melk en de klopfix. Vervolgens zet je dit meteen in de koelkast. Dat maakt het versieren van de taart makkelijker.

Voor de taart gebruik ik altijd een bakvorm met een losse bodem. Hiermee kun je de cake makkelijk losmaken. Nadat je het cakebeslag in een ingevette bakvorm hebt gezet, zet je het in de oven op 160-170 graden Celsius. Bak het totdat de bovenkant een gouden kleur heeft aangenomen. Ovendeur moet je dus niet openen trouwens! Anders zakt je cake helemaal in.

Ondertussen kun je de vulling maken. De vulling bestaat uit een laag slagroom met daarop dunne schijfjes aardbeien. Je hoeft hier dus alleen een aantal aardbeien heel dun te snijden.


Wanneer de cake klaar is, zet je het even weg om het te laten afkoelen. Als je in tijdnood zit, zet het dan gewoon in de koelkast. (Of zoals ik het soms doe, buiten op het balkon als het koud is :P)



Als de cake afgekoeld is, kun je de bodem losmaken en de cake verplaatsen naar een mooie glazen plaat.

De cake snijd je middendoor. Je kunt het ook in drie stukjes snijden. Ik doe meestal één laag omdat dat makkelijker en sneller is.

Het middenstuk decoreer je met een flinke toef slagroom en stukjes aardbei. Je kunt er eventueel ook fijngemalen amandelen of hazelnoten over strooien. Wat jij lekker vindt!


Daarna zet je het bovenstuk erop. Vervolgens bedek je de cake met een dun laagje slagroom. Met een slagroomspuit begin je beneden bij de cake en trek je steeds lijnen naar boven. Je krijgt steeds lijntjes naast elkaar, zoals hieronder. Om de rand wat mooier te maken spuit je daar ook slagroom langs.



Daarna kun je de cake naar hartenlust versieren! Je mag zelf kiezen uit aardbeien, kiwi's, chocolade stukjes, amandelschaafsel.


Hieronder zijn taarten die er allemaal anders uitzien, maar waar ik (en mijn tante) steeds dit bovenstaande recept hebben gebruikt.

Creatief zijn is heel belangrijk :)


~


~


~


~


~


~





Succes! En als je vragen hebt, kun je me die gerust stellen :)

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zien er allemaal heerlijk uit. Alleen wat me opvalt is dat je het cake niet eerst wat vochtig maakt met water/melk/koffie/sap voordat je er slagroom op doet.
Ben benieuwd of het wel zacht wordt. Zo ja, dan ga ik het ook proberen. Een handeling minder voor mij :)

Gr. Azize

Emine G. zei

Hey Azize abla!

Allereerst wil ik je bedanken voor je reactie!

Als antwoord op je vraag: ik maak de cake niet nat, omdat ik het een aantal uren in de koelkast laat staan. De cake neemt het vocht van de slagroom goed op, vandaar. Maar als je het direct wilt serveren, dan zou ik de cake wel natmaken met melk, koffie e.d.
Maar je moet het niet te lang laten wachten omdat de taart dan te 'nat' wordt.

Xx.

Gulzar zei

oh ma gaaawddd, ik vind m geweldig!
en je beschrijft het ook zo alsof het heel makkelijk is :o

dus ik wil ook makeennn :D

k laat je wel foto zien als het is gelukt :p
( ga het weekend proberen denk ik )

Emine G. zei

Dankjewel! :D

Ik ben benieuwd naar jouw resultaat :)

Dilek Ozen zei

Ziet er goed uit schat!
Vandaag is papa jarig, denk dat ik voor hem een verassing ga maken met dit recept!

Emine G. zei

Wat leuk! Gefeliciteerd, en laat me het eindresultaat zien :D

A. Cetin zei

Hoi,

Ik wil nog even terugkomen op je antwoord.
Mijn taarten worden eigenlijk niet "te nat, te zacht". Misschien gebruik ik minder slagroom waarbij de vochtigheid zich compenseert, wie weet?
De volgende keer ga ik jou methode toepassen, ben benieuwd :)

Emine G. zei

Hey,

Dat kan het zijn, want ik gebruik best veel slagroom.

Ik ben ook benieuwd naar jouw taart :))

Dilek Ozen zei

Emine het smaakte echt goed..
Om eerlijk te zijn had ik mijn twijfels in het begin.. Vooral omdat het ook de eerste keer was dat ik een taart probeerde te maken..
Nou het is wel gelukkig aardig gelukt.. En zoals ik het zei het smaakte echt goed.. Kocaman pastadan bir sey kalmadi.. Heb het misschien niet zo mooi kunnen versieren als jou, maar denk dat ik gwn een paar keer nog moet maken en dat het dan vanzelf wel komt!

Thanx voor het recept!

Resultaat :
http://img841.imageshack.us/img841/7731/imag0065su.jpg

Emine G. zei

Ik ben blij dat het je twijfels heeft doen verslaan :D
Hoop dat je in de toekomst nog meer taarten bakt, en zoals ze zeggen: oefening baart kunst!

En ik vind je taart er heel lekker uit zien. Afiyet olsun!

Gulzar zei

ik ben m nu aan het maken maar ik had over de klopfix heen gelezen toen ik de ingredienten kocht. Heb het wel weer gekocht maar ik dacht is klopfix niet soort van hetzelfde als krem santi, dus wat is de toevoeging daarvan?

Emine G. zei

Klopfix is slagroomversteviger. Het zorgt ervoor dat je slagroom steviger is waardoor je je taart makkelijker kunt versieren...

En en en? Hoe is je taart geworden?

Gulzar zei

ooh dats best handig dus ja.

Bij geprek aan aardbeien en chocolade heb ik maar gebruikt wat er in huis was en voila:

http://imageshack.us/photo/my-images/828/03122011941.jpg/#

Gulzar zei

Net gegeten, herkez cok begendi :D
tarifine saglik :p

Emine G. zei

Het ziet er echt goed uit!
Afiyet olsun :D

Gulzar zei

Deze had ik dus nog gemaakt als bday cake voor mn broertje en zusje :p

http://imageshack.us/photo/my-images/4/sam9281.jpg/

Mn broertje wilde die van hem zelf versieren:
http://imageshack.us/photo/my-images/3/sam9282.jpg/

En ik had teveel krem santi over
http://imageshack.us/photo/my-images/546/sam9283.jpg/

ik vind het zo een leuk recept xD

Emine zei

Te gek :D Het ziet er allemaal heerlijk uit!

Ramm zei

Zien er allemaal echt super uit!
Bijna te mooi om op te eten ;p